Politseireidil puhusid vaid kained juhid, purjus autojuhi aitas tabada vihje  

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpselt nagu 26 detsembril olid ka 2. jaanuaril kõik politseireidi käigus peatatud autojuhid korralikult kained.
Täpselt nagu 26 detsembril olid ka 2. jaanuaril kõik politseireidi käigus peatatud autojuhid korralikult kained. Foto: Elmo Riig

Aasta esimesel tööpäeval korraldas politsei joobes juhtide tabamiseks reidi Viljandis ja Leies. Mõlemad kontrollkäigud andsid rõõmustava sõnumi, sest kõik kontrollitud juhid olid kained, küll aga tabati vihje järgi üks purjus juht Võhmas.

Kolmapäeval kontrollisid politseinikud Viljandi linnas ja maakonnas liikuvate autojuhtide kainust. Reididel panid politseinikud alkomeetrisse puhuma 147 juhti, kelle seast nad ühtegi patustajat ei tuvastanud. Küll aga leiti üks niinimetatud kriminaalses joobes juht kahe reidi vahel Võhmast.

"Päris patuta kõik eile liikluses osalenud juhid siiski ei olnud," nentis Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam. "Saime eile pärastlõunal ühelt tähelepanelikult inimeselt teate, et Võhmas oli autorooli istunud mees, kes oli just tarvitanud alkoholi. Sõitsime teadet kontrollima ning tabasime kirjeldatud musta Audi maasturi sealtsamast asulast. Selle roolis olev 54-aastane mees oli joobes. Toimetasime ta arestimajja ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust," kirjeldas Sadam.

Ta lisas, et liiklusturvalisuse tagamises on oluline iga inimese panus. "Selge on see, et politsei ei jõua oma jõududega igale tänavanurgale või külapoe ette, kus mõni alkoholi pruukinud inimene autorooli istub ja liiklusterroristiks kehastub," nentis ta. Seda olulisem ongi Sadama hinnangul, et iga inimene, kes ohuolukorda näeb, taskust telefoni haarab.

Suure kontrollreidi tegi politsei ka eelmise nädala kolmapäeval. Siis puhus alkomeetrisse rohkem kui 200 juhti ning kõik nad olid samuti kained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles