Pühad tööl. Politseipatrull on nähtaval (1)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrullpolitseinikud Viktor Tjuška ja Riina Kirss
Patrullpolitseinikud Viktor Tjuška ja Riina Kirss Foto: Elmo Riig

«Seni on olnud rahulik,» leiab kaheliikmeline politseipatrull väikebussi kabiinist Paala ristmikku jälgides.

Patrullpolitseinikud Riina Kirss ja Viktor Tjuška olid tööl nii jõululaupäeval kui ka täna, jõulu esimesel pühal. «See käib meil kordamööda,» selgitas alates 2004. aastast politseinikuametit pidav Tjuška jõulupühadel töötamise tsüklilisust.

«Eile oli tee väga libe ja oli mitu teelt välja sõitmist. Õnneks keegi neis õnnetustes viga ei saanud,» rääkis Tjuška. Näiteks ühe eile kraavi sõitnud auto juures polnud hingelistki näha ning kui patrull selle koha juurde tagasi sõitis, polnud seal enam autotki.

Politseinike juurde tuli noormees avalduse esitamise sooviga. Nimelt saanud ta pühapäeval ööklubi juures kõvasti peksa. «Need olid täiesti võõrad, kuid hakkasid millegipärast ülbitsema ja nii see kakluseks kasvas,» rääkis ta politseinikele arusaamatul põhjusel alanud ebavõrdsest kaks kuue vastu kaklusest.

Selles loos kuueselt kambalt peksa saanud noormehe jõulud ongi rikutud: ninaluu puruks, üks hammas kadunud, käsi lahases, muserdatud meeleolust rääkimata.

Selgub, et ka patrullpolitseinikud ei hakka tema murega kohe tegelema vaid soovitavad 27. detsembril, kui on tööpäev, pöörduda avalduse tegemiseks politseijaoskonda. Siis võtavad juhtumi ette juba uurijad. Patrullpolitseinik uurib vaid veel, miks kannatanu kohe politseid sündmuskohale ei kutsunud. Vastus jääb veidi segaseks. 

Jõulupühadel töötavaid politseinikke üllatas tööandja ka väikese kingipakiga: korravalvurid saavad pühade puhul krõbistada pähkleid ja rüübata glögi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles