Huntaugu mäge ei põlga ka Alpidega harjunud noormees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Olen veidi kohmakas, sest pole sel talvel veel sõita saanud,» ütles lumelaual mööda Huntaugu mäe nõlva tuhisenud Jude.

Viieteistaastane Šveitsis sündinud noormees oli mäel koos isaga. Ta isa Ryan selgitas, et perekond elab Londonis, kuid jõuluaja veedavad nad siin ning see on nõnda olnud kaheksa aastat, sest ta praegune naine on siit pärit.

Ryan rääkis, et Eesti meeldib talle, aga talv on ebamugavalt külm. Tänane ilm seevastu oligi üllatavalt hea, sest tuult polnud ning külmakraadegi oli vaid paar pügalat alla nulli. Siiski sõnas mees, et jätab Jude mäele lumelauaga müttama ja läheb võtab Selverist ühe kohvi.

«Emme, vaata, siit tuleb tornaadokeeris!» hüüdis 8-aastane Kuldar ja kihutas kelguga mäest alla. Mäe jalamil sülelast puusal hoidnud Kuldari ema Lilian Vorobjov rääkis, et nende pere mäele jõudes oli kelgutamas vaid üks isa oma väikese lapsega, siis aga hakkas kelgutajaid aina juurde tulema.

Laste kõrval ei põlanud kelgusõitu ära ka noored ja täiskasvanudki. Nii oli ühel neljaliikmelisel seltskonnal ühe väikese sinise kelguga väga lõbus. Kui 23-aastane noor naine oli oma esimese sõidu teinud, tekkis huvi vaadata kelgult, kui vanadele lastele see lustisõiduk õigupoolest mõeldud on. Teadasaamine, et kolmeaastastele, lisas vaid lõbusust.

Lumepargi töötaja, kes oma nime ei tahtnud öelda, lootis, et ilm jaheneb ja lund saab juurde toota. «Siis saab homme tööle panna ka tõstuki. Praegu on tõstukirajal liiga vähe lund ning suusad ja lumelauad võivad saada kriimustusi,» põhjendas ta, miks tõstuk täna ei tööta. Praegu on Huntaugu lumepark avatud ning laenutada saab sealt lumelaudu ja suuski, ent mäest üles tuleb lumel lustijail ise ronida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles