Aasta naiskodukaitsja on Kai Kannistu ja aasta kaitseliitlane Birgit Karu

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Karu
Birgit Karu Foto: Erakogu

Sakala malev teatas, et Naiskodukaitse Sakala ringkonna aasta naiskodukaitsjaks valiti Kai Kannistu ning Sakala maleva aasta kaitseliitlaseks Birgit Karu.

Sakala maleva pealik Andrus Tiitus iseloomustab Karksi malevkonna esimese kompanii Lääne rühma pealikku Birgit Karu kui kohusetundlikku ja ennastohverdavat kaitseliitlast, kes suhtub oma kaasvõitlejatesse alati sõbralikult. "Birgit ei ütle kunagi esimese vastusena ei, vaid annab endast maksimumi. Sellepärast sobib ta oma isikuomaduste poolest suurepäraselt töötama vabatahtlikega."

Juba 2010. aastal tegutses Birgit Karu aktiivselt Sakala ringkonna kodutütarde ridades ja saavutas patrullvõistlustel auhinnalisi kohti. Pärast Sakala maleva Karksi malevkonnaga liitumist on ta arendanud ennast eelkõige meditsiini valdkonnas ja omandanud laskur-sanitari pädevuse.

Birgit Karu töötab politsei- ja piirivalveameti Pärnu jaoskonnas patrullpolitseinikuna. "Käesoleval aastal läbis ta SERE koolitaja koolituse, noortejuhtide kursuse, osales noortevõistlusel "Laidoneri rada" punktikohtunikuna ja formeerimisrühma pealikuna suurõppusel "Siil". Ta saavutas märkimisväärseid tulemusi Kaitseliidu sõjalisel kolmevõistlusel," rääkis Tiitus.

Sakala ringkonna aseesinaine Kai Kannistu on Tiituse sõnutsi olnud ringkonna liige kõigest kolm aastat, aga jõudnud selle ajaga määratult palju. "Kahe aastaga läbis ta kõik viis naiskodukaitse baasväljaõppe moodulit, seejärel hulga kursusi kaitseliidu koolis."

Kai Kannistu
Kai Kannistu Foto: Erakogu

Tiitus kiidab Kannistu algatusvõimet ja oskust teisigi oma tegevustesse kaasata. "Selle aasta maarjapäeva hommikul kell kuus meelitas ta ka kaugema nurga Sakala naiskodukaitsjad Karksi kultuurikeskuse juurde, et koos võtta kottpimedas ette teekond ordulinnuse allikale ja tervitada päikesetõusu," rääkis Tiitus.

Kai Kannistu töötab Karksi-Nuia kultuurikeskuse juhatajana. "Selle ametiga kaasa tulnud kogemus ja teadmised on rikastanud ka meie organisatsiooni. Ta on väga aktiivselt ja innustunult 2017. aasta algusest juhtinud naiskodukaitsjate Karksi jaoskonda," kirjeldas Tiitus.

Üle-eestiline aasta naiskodukaitsja ja kaitseliitlase valimine on 5. jaanuaril Rakveres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles