Paistu luulepreemia pälvis Andres Ehin

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Preemia on Andres Ehinile suur tunnustus, sest ta peab Salme
Ekbaumi ja Minni Nurmet eesti luule tähtsateks edendajateks.
Preemia on Andres Ehinile suur tunnustus, sest ta peab Salme Ekbaumi ja Minni Nurmet eesti luule tähtsateks edendajateks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paistu valla esindajad andsid eile Minni Nurme ja Salme Ekbaumi mälestuseks loodud koduluulepreemia luuletaja Andres Ehinile.

Auhinna kätteandmist tunnistasid Paistu rahvamaja saalis eakate klubi liikmed, kes pidasid seal oma igakuist üritust. Nende ette astusid kaugelt kohale sõitnud Andres Ehin ja tema abikaasa, poetess Ly Seppel, kes oli 2003. aastal sama preemia esimene laureaat.

Andres Ehin pälvis tänavuse žürii tähelepanu septembrikuu «Loomingus» ilmunud luuletsükliga, millest paistis eriti silma luuletus «Õnnis videvik». Paistu raamatukogu juhataja Vivika Virgu kandis selle sealsamas saalis ette.

«Tahame oma preemiaga tunnustada kodu, kodukanti ja sellest kirjutavaid luuletajaid,» rõhutas Paistu valla kultuurijuht Piia Mänd, kui lillekimbu ja 130 euro suuruse preemia luuletajale kätte andis.

«Mul on hea meel, et olete mu loomingut meeles pidanud,» ütles Andres Ehin oma tänukõnes. «Eriti tähtis on see, et tegemist on Salme Ekbaumi ja Minni Nurme nimelise preemiaga, sest mõlemad olid tugevad eesti luule edendajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles