Tallinna jõulukuusk kukkus ümber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuses ükski inimene haiget ei saanud. Kui palju sai viga kuusk, polnud enne selle püstitõstmist näha.
Õnnetuses ükski inimene haiget ei saanud. Kui palju sai viga kuusk, polnud enne selle püstitõstmist näha. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinnas Raekoja platsil kukkus eile pärastlõunal ümber jõulukuusk, õnnetuses keegi viga ei saanud.

Jõulupuu prantsatas maha platsi äärde püstitatud lava poole. Täna avatava jõuluturu kioskid jäid tema teelt kõrvale ega saanud kahjustada. Igaks juhuks sõitsid sündmuskohale politsei ja päästeteenistus.

Kella nelja paiku jõudis platsile kraana, et puu taas püsti aidata.

Pärast kuusepuu langemist Raekoja platsile saabunud kesklinna vanem Mihhail Korb avaldas arvamust, et tegemist oli paigaldaja lohakusega. Raepressi teatel sai kuusele aga saatuslikuks tugev tormituul.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf lubas kohapeal, et samaks hilisõhtuks on kuusk uuesti püsti ja tänane jõululaada avamine loodetavasti edasi ei lükku.

Kuuse paigaldanud Kesklinna Parkide juhatuse liige Silver Kallas ütles, et tõenäoliselt on saemees teinud ühe lõike liiga sügavalt ning puu on murdunud just selle koha pealt.

Ta lisas, et kuuske taas püsti pannes on ilmselt vaja tüvest meeter või poolteist alt ära lõigata, nii et jõulupuu jääb madalamaks.

Kallase jutu järgi on ta juba varem rääkinud, et Raekoja platsil olev auk, kuhu kuusepuu püsti pannakse, on liiga madal ja väikese diameetriga. Seetõttu tuleb kuuse tüvi alt väga peeneks lõigata ning nii tekibki oht, et jõulupuu murdub.

Kui puu püsti tõstetakse, selgub ka see, kui palju valgusteid puruks läks ning millises seisus on oksad.

Tallinna jõulupuu jõudis Raekoja platsile 17. novembril. See on 24 meetrit kõrge ja kaalub 4,5 tonni. Puud kaunistavad 80 LEDi ketti ja 15 komplekti lumepallvalgusteid.

Tegemist pole esimese korraga, kui Tallinna esindusjõulupuuga äpardus juhtub. Mullu 19. novembri öösel vajus äsja Raekoja platsile paigaldatud kuusk viltu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles