Muusik Ruslan Trochynskyi pürib riigikokku uue erakonna ridades

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina kultuuriõhtute sari lõpeb teisipäeval Raudmehe pargis Eesti-Ukraina õhtuga, kus esinevad Ukrainast pärit muusik Ruslan Trochynskyi ja tema tütar Rute.
Räpina kultuuriõhtute sari lõpeb teisipäeval Raudmehe pargis Eesti-Ukraina õhtuga, kus esinevad Ukrainast pärit muusik Ruslan Trochynskyi ja tema tütar Rute. Foto: arhiiv

Erakonnaga Eesti 200 liitub folkmuusik ja Ukraina toetusliikumise eestkõneleja Ruslan Trochynskyi, kes kandideerib ka tuleva aasta riigikogu valimistel.

«Ma näen Eesti 200-s positiivset alternatiivi jõududele, mis pürgivad võimule inimeste hirmude õhutamise abil,» teatas Trochynskyi pressiteate vahendusel. «Eesti elu saab edasi viia teisiti – vaadates mineviku asemel tulevikku. Ma leian, et saan Eesti 200-s koos teiste oma ala spetsialistidega kaasa aidata tänapäeva ühiskonna arengule.»

Ukrainlane soovib rakendada oma isiklikku integratsioonikogemust Eesti ühiskonna sidumisel ning rääkida kaasa tänapäeva hariduse edendamises.

«Tahan jagada oma positiivset kogemust, kuidas välisriigist siia elama tulnuna on võimalik õppida ära riigikeel, saada kodakondsus, kuid kõige olulisem – saada kogukonna osaks nii, et tunnedki, et siin on sinu kodu, sinu riik ja soov siinset elu edasi arendada. Kõige selle juures olen jäänud ukrainlaseks, säilitanud oma ukraina identiteedi, minu lapsed räägivad nii eesti kui ukraina keeles ja on hästi kursis Ukraina arengutega,» kõneles Trochynski.

Ruslan Trochynski sündis ja kasvas üles Ukrainas ning oli oma ansambliga Haydamaky 2000. aastate alguses noorte seas nii-öelda rahvusliku ärkamise eestvedajaid. Vene agressiooni algusest Ukrainasse on Ruslan aidanud korraldada mitmeid Ukraina toetuskontserte ja -aktsioone Eestis ning andnud Ida-Ukrainas kontserte kohalikele elanikele. 2015. aastal sai ta Valgetähe teenetemärgi Eesti ja Ukaina kultuurisuhete arendamise eest.

Folkansambliga Svjata Vatra on ta tutvustanud Eesti ja Ukraina kultuuri rohkem kui kahekümnes riigis. Lisaks on ta teinud koolikontserte, milles toob välja Eesti, Ukraina ja Vene muusika ning rahvakultuuri traditsioonide erinevused ja sarnasused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles