Prantsuse koka kohver oli tulles pungil toorainet täis, kuid minnes sattus sinna liiga palju leiba

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välislektoritena Viljandi kutseõppekeskusesse tulnud Prantsuse kokad Philippe Decaud (vasakul) ja Jean-Pirre Vives proovivad, kuidas maitseb Eestis valmistatuna nende kodumaa traditsiooniline sibulsasupp.
Välislektoritena Viljandi kutseõppekeskusesse tulnud Prantsuse kokad Philippe Decaud (vasakul) ja Jean-Pirre Vives proovivad, kuidas maitseb Eestis valmistatuna nende kodumaa traditsiooniline sibulsasupp. Foto: Elmo Riig

Kui Viljandi kutseõppekeskuses süveneti Brasiilia köögi maitsetesse, tuli osa toiduaineid hoopistükkis Soomest tuua. Kutsekooli direktori Tarmo Looduse sõnul ongi rahvusköökide puhul mure, et õigeid toiduaineid pole alati kohapeal saada.

Nii olid Prantsuse restoranikokad Philippe Decaud ja Jean-Pierre Vives siinseid õpilasi ja õpetajaid juhendama tulles kaasa pakkinud hulga kodumaist toorainet ja savinõusid veel takkapihta.

"Mina ei tea, kuidas neil veel riided sinna pagasisse mahtusid," lausus Katrin Kurvits, kes prantslaste juttu eesti keelde tõlkis, et kõik väärt õpetussõnad ikka siinsetele arusaadavaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles