Üks julge filmis vargad üles, teine lahutas arveteklaarimise tulekustutiga

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Leitmaa sai kodanikujulguse aumärgi koos justiitsminister Urmas Reinsalu käepigistusega selle eest, et ta oli üles filminud mehed, kes politsei kahtlustuse kohaselt murdsid Viljandimaal eramutesse.
Tiina Leitmaa sai kodanikujulguse aumärgi koos justiitsminister Urmas Reinsalu käepigistusega selle eest, et ta oli üles filminud mehed, kes politsei kahtlustuse kohaselt murdsid Viljandimaal eramutesse. Foto: Mihkel Maripuu

Filmiv telefon ja tulekustuti olid esemed, mida ligi võttes Viljandimaaga seotud inimesed julgust üles näitasid. Esmaspäeval said nad koos veerandsaja kaasmaalasega riikliku tunnustuse.

Tallinnas koos justiitsminister Urmas Reinsalu käepigistusega kodanikujulguse aumärgi saanute hulgas olid viljandimaalane Tiina Leitmaa ja Kaitseliidu Sakala malevat juhtiv pärnakas Andrus Tiitus. Esimesena nimetatu jäädvustas septembris videosse Leedu numbrimärgiga auto ja selle ümber askeldavad mehed, keda politsei seostab Viljandimaal toimepandud murdvargustega, teine peletas samal kuul Pärnus minema kamba, kes kahte meest tümitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles