Puu heaks maja vähendanud pere sai arboristidelt kiita

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Kõrvi talus kasvab maja kõrval pärn, mille tarvis on pererahvas aastakümneid tagasi maja koomale tõmmanud. Pilt on tehtud eile.
Holstre-Kõrvi talus kasvab maja kõrval pärn, mille tarvis on pererahvas aastakümneid tagasi maja koomale tõmmanud. Pilt on tehtud eile. Foto: Raul Seppel

Eesti arboristide ühing tunnustas tänulehega Viljandi vallas elavat Raul Seppelit, kelle pere on vana pärna säästmise nimel oma maja kahel korral väiksemaks ehitanud.

Eesti arboristide ühingu esimees Piia Kivisild ütles, et ühingu liikmed olid juba aastaid kõnelnud teemal, kuidas tunnustada inimesi või asutusi, kes teevad puu või puude heaks rohkem, kui ühiskond eeldab. Mõte päädis sellega, et eelmisel nädalal andis arboristide ühing välja oma esimese tänulehe ning see on plaanis muuta iga-aastaseks traditsiooniks.

Viljandi vallas Holstre-Kõrvi talus kasvab eluhoone külje all põline kolmeharuline pärn, mis on pererahva teada üle saja aasta vana. 1940. aastatel tehtud fotodel on näha, et see puu oli siis juba olemas. Praegu on pärn endiselt elujõus, aga selle heaks on pere pidanud tegema kompromisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles