Kaasava eelarve võidutöö astub edasi

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Madis Timpson, linnaarengu spetsialist Reet Alev ja majandusameti juhataja Riho Tipp kohtusid kaasava eelarve võiduidee autori Evelin Saluga.
Linnapea Madis Timpson, linnaarengu spetsialist Reet Alev ja majandusameti juhataja Riho Tipp kohtusid kaasava eelarve võiduidee autori Evelin Saluga. Foto: Viljandi linnavalitsus

Täna kohtusid Viljandi linnapea ja linnamajanduse spetsialistid tänavuse kaasava eelarve võiduidee autori Evelin Saluga.

Kohtumisel arutati Paala järve ümbruse elanike põhilisi muresid, mida tekitab järve ülemise osa kinnikasvamine. Kokku lepiti, et järve kaldad puhastatakse tuleval aastal kõrkjatest ja järvest endast eemaldatakse muda. Töid saab teha 30 000 euro ulatuses, mis on kaasava eelarve maht, teatas linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov.

Linnapea Madis Timpson ütles kohtumisel, et kogukond on tähelepanu juhtinud olulisele murekohale ja linnavalitsus võtab tuleval aastal ette töö järve seisukorra parandamiseks. «Paala järve ümbruses elab palju inimesi, kes sellest paigast hoolivad. Mul on hea meel, et nad tulid oma ideega kaasava eelarve konkursile. Kiidan kõiki inimesi, kes hääletusel kaasa lõid ja seeläbi oma kogukonda panustasid,» ütles linnapea.

Evelin Salu rääkis, et kaasava eelarve võitmiseks ei pidanud palju kihutustööd tegema, sest sõnum liikus suust suhu. «Naabrid rääkisid edasi oma naabritele, üks koeraga jalutaja mainis teisele ja üks lapsevankrit lükkav ema järgmisele. Nii need hääled kokku saidki,» ütles Salu.

Paala järve ülemise osa puhastamise ja kinnikasvamisest päästmise idee sai tänavusel kaasava eelarve hääletusel 374 viljandlase toetuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles