INTERVJUU. Kultuuriminister Indrek Saar: Eesti laste tervis on kehv

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar laupäeval Ugala fuajees
Kultuuriminister Indrek Saar laupäeval Ugala fuajees Foto: Elmo Riig / Sakala

Kongressi «Inimese areng ja õppimine Eesti kultuuris» teisel päeval, laupäeval Viljandis Ugala teatris arutleti hariduse ja kultuuri vahekorra üle. Räägiti tulevikuväljakutsetest, digiühiskonnast ja rahastamisest. Kultuuriminister Indrek Saar nimetas ühe murekohana laste vähest liikuvust ja nende sellest tulenevaid kasinaid tervisenäitajaid. Tema arvates peaks kool lapsi rohkem liikuma ärgitama.

Indrek Saar, ütlesite, et nädala plaani ühe tunni lisamine olukorda palju ei muuda ning läheneda tuleks süsteemsemalt. Palun rääkige oma plaanidest täpsemalt.

Koostöös ülikoolidega oleme teinud teadmistepõhise hinnangu. Oleme välja pakkunud raamistiku «Liikumapanev kool», mis on järjest enamates koolides kasutusele võetud. Selle kohaselt peaks liikumine olema loomulik osa nii tunnist ja vahetunnist kui ka koolitulekust ja -minekust. Lõppkokkuvõttes peab kaasnema kogukonna ja lapsevanemate teadlikkuse kasv. Nad peavad mõistma, et laps peaks päeva jooksul piisavalt liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles