Haridusminister Mailis Reps: Eestis on väga head ja kohanemisvõimelised õpetajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps arutles laupäeval Viljandis Ugala teatris kongressil «Inimese areng ja õppimine Eesti kultuuris» hariduse ja kultuuri vahekorra üle. Üheskoos kultuuriminister Indrek Saarega räägiti tulevikuväljakutsetest, digiühiskonnast ja rahastamisest. Reps kinnitas, et tulevikuühiskonna üks alustala on Eesti väga head ja kohanemisvõimelised õpetajad.

«Tahan õpetajatele ühelt poolt öelda, et jätkake samas vaimus, sest meil on tegelikult kõik hästi. Kuid teisalt on ühiskondlikud muutused paratamatud ja pidevad ning meie suurepärases korras haridussüsteem peab praeguse seisu hoidmiseks pidevalt kohanema. Seega tuleb hoolikalt läbi mõelda, milliseid muutusi me tulevikus vajame, et praegune hea seis saaks jätkuda,» kõneles Mailis Reps. «Meie õpetajad alustavad ju laste kasvatustööga maast madalast. Näiteks on meil õpetajale pedagoogilise kõrghariduse nõue juba lasteaias, mis on maailmas erakordne.»

Reps nentis, et muutused on paratamatud. Ta tõi näite Rootsi koolisüsteemist, mis ei ole muutunud ega ole praegu parimas seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles