Kultuuri ja hariduse kongressil väitlesid ministrid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater
Ugala teater Foto: Elmo Riig / Sakala

23.–25. novembrini leiab Eesti Kultuuri Koja, Eesti Haridusfoorumi ja Eesti Teaduste Akadeemia korraldusel Tallinnas ja Viljandis aset eesti kultuuri ja hariduse kongress. Korraldajate kinnitusel otsitakse sellel haridus-, teadus- ja kultuuriväljade kokkupuutepunkte ning võimalusi, kuidas ühendada kultuurilised jõud hea arengu nimel.

galas toimunu on järelvaadatav:

Reedel, kongressi avapäeval, kogunesid Eesti akadeemikud ja professorid Tallinnas teaduste akadeemia saali teaduspäevale, mille fookuses olid õppimise ja kasvatuse peegeldused eri teadusvaldkondades. Tervituskõne pidas president Kersti Kaljulaid ja peaettekandega esines Alberto Zucconi, kes on maailma kunstide ja teaduse akadeemia varahoidja ning ühtlasi maailma ülikoolide konsortsiumi peasekretär.

Laupäeval olid Viljandis Ugala teatris haridusminister Mailis Reps ja kultuuriminister Indrek Saar, kes mõtisklesid teemal, kas kultuur ja haridus veavad ühte vankrit. Aruteluks Eesti hariduse ja kultuuri kestlikkuse üle lokaalses ja globaalses võtmes astusid lavale Marju Lauristin, Margit Sutrop, Raul Eamets, Tiit Aleksejev ja Ülle Matsin.

Pärastlõunal kogunes Viljandi gümnaasiumi ruumidesse rohkem kui 30 teemaringi töötubadesse hariduse, teaduse ja kultuuri eestvedajad kogu Eestist, ühiseks eesmärgiks luua alus haridusstrateegiale aastani 2035.

Pühapäevaks koliti kongressi pidama jälle pealinna, Estonia kontserdisaali.

Eesti Kultuuri Koda on loodud 2011. aastal, et ühendada loomingulise tausta ja huvidega juriidilisi ja eraisikuid, kes soovivad hoida ja edendada eesti kultuuri ning parandada ja hoida selle ühiskondlikku kõnekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles