Alanud nädal toob miinuskraadid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel nädalal võib siin-seal ka lörtsi sadada.
Uuel nädalal võib siin-seal ka lörtsi sadada. Foto: Liis Treimann

Riigi ilmateenistuse prognoosi põhjal pole pakast põhjust karta, kuid nullist mõni kraad üles- ja allapoole kõikuv temperatuur toob endaga kaasa libedusohu.

Esmaspäeval jätkub kirdevoolus külma õhumassi juurdevool Eesti poole ning üle Soome lahe liikudes lisandub ohtralt niiskust. Kujunevatest pilvedest sajab eelkõige Eesti põhjaservas vihma ja lörtsi, mujal on saju tõenäosus väiksem. Kirde- ja idatuul on mõõdukas, rannikul tugevam. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Teisipäeval liigub Loode-Venemaale madalrõhkkond ja sunnib kõrgrõhkkonna veidi lõuna poole taanduma. Suurem sadu meile ei ulatu, aga üksikutes kohtades nõrka vihma või lörtsi võib tibada. Tuul pöördub läänekaarde ja tugevneb päeva peale eelkõige põhjarannikul, kus lääne- ja loodetuule puhangud võivad ulatuda 14 meetrini sekundis.

Õhutemperatuur on öösel –1 kuni –6, päeva peale jõuab loode poolt soojemat õhku ja termomeetrinäidud tõusevad 4 soojakraadini.

Kolmapäeval tugevneb uuesti kõrgrõhkkond. Ilm on sajuta, kuid enamasti pilves taevaga. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul, vaid öö hakul võib põhjarannikul veel tugev olla. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +3, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval muutub Loode-Venemaalt madalrõhkkonna surve suuremaks ja sunnib kõrgrõhuvööndi Läänemere lõunavete poole, kuid selle kirdeservas püsib meie ilm sajuta, aga endiselt pilvisena. Lääne- ja loodetuul muutub taas tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –4, meretuulega rannikul kuni +3, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Reedel jõuab Loode-Venemaale juba uus ja märksa aktiivsem madalrõhkkond ja selle lohk liigub Eesti kohale. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Päeva peale tugevneb lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +3, päeval +1 kuni +5 kraadi.

Laupäeval ja pühapäeval jääme Loode-Venemaal oleva madalrõhkkonna ja lõunapoolse kõrgrõhkkonna piirimaile. Kohati võib veidi sadada. Õhutemperatuur on laupäeval 0 kuni +5 kraadi, pühapäevaks langeb alla nulli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles