Vaba mõte. Ühel ilusal päeval

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Myrakas Priks
Üllar Myrakas Priks Foto: Elmo Riig

On täiesti tavaline laupäev. Ivar on poole lõunani voodis vedelenud ja lae krobelise krohvi külge kinnitunud tolmuniiti jälginud. Kõrvaltoas eurosid Celsiuse kraadideks konverteeriva õhksoojuspumba tekitatav mahe briis paneb selle heljuma nagu pruudiloori avavalsi helgetes akordides. Täpselt 62 võnget minutis. Barry White niidaks sellise tempo abil naisi nagu Ruslani värskelt ihutud vikat aasal maasikaid.

Elutoast hakkab kostma Teet Margna reibas hääl. Nii, vanaeit tahab «Kuldvillaku» kordust vaadates teisel korral võimalikult palju õigeid vastuseid kokku saada. Midagi pole muutunud.

Ivar üritab aina enam Mihkel Raua üheksakümnendate fassongi meenutavat karvatuusti niiskeks higistatud padja küljest lahti rebida ning tunneb, kuidas esimesi pasteediilminguid näitav maks hellalt raksatab. Jah, keegi ei käskinud tal hommikul poole viieni kapiekrelasest lapsepõlvesõbraga köögilaua ääres võidu karjuda ja kätt suruda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles