Garri Raagmaa: väikelinna elukeskkond on palju mõistlikum kui Tallinna elanikel, kes kirjutavad iga päev liiklusummikutes oma elust tunni või kaks maha

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagmaa sõnul ei ole Viljandist kaugel ei Tallinn ega Riia ning väikelinna trumbid ongi rahulik keskkond ja see, et ei pea tundide viisi ummikutes passima. Samas on siin olemas teater ja muud asutused ning siin suudetakse üsna palju teenuseid pakkuda.
Garri Raagmaa sõnul ei ole Viljandist kaugel ei Tallinn ega Riia ning väikelinna trumbid ongi rahulik keskkond ja see, et ei pea tundide viisi ummikutes passima. Samas on siin olemas teater ja muud asutused ning siin suudetakse üsna palju teenuseid pakkuda. Foto: Marko Saarm

6. novembril Karksi-Nuias asetleidnud konverentsil «Kuhu lähed, Viljandimaa» pidas ettekande Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor, inimgeograaf Garri Raagmaa. Ehkki välisinvestorid tema sõnul Tallinnast naljalt kaugemale ei vaata, on väikelinnadel suuri eeliseid, millega inimesi ligi meelitada.

Garri Raagmaa, kuhu siis Viljandimaa minna võiks?

No seda te peaksite ikka siin ise otsustama. Viljandi linn ise on Eesti keskuste kaardil päris suur. Vaatasin vanu geograafide kaarte, et Viljandimaa on mingil hetkel tõmmatud eraldi regiooni Pärnuga, siis Tartuga, aga jääb ka servapidi Tallinna mõjutsooni.

Viljandis on oma teater ja muid asutusi ja ta suudab üsna palju teenuseid ise pakkuda.

Tartu on küll aga kogu Lõuna-Eesti keskus nii hariduse kui kõrgetasemelise ravi keskusena, sest raviks vajalikud aparaadid on üha kallimad ja Eestisse mahubki ainult kaks kõrgemat ravi pakkuvat haiglat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles