Erik Orgu: keha otsustab ise, millal ta süüa tahab

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Orgu soovitab tervena püsimiseks kolme asja: toituda õigesti, liikuda ja magada piisavalt.
Erik Orgu soovitab tervena püsimiseks kolme asja: toituda õigesti, liikuda ja magada piisavalt. Foto: Sander Ilves (Postimees)

8. novembril Sakala keskuses noortele korraldatud karjäärikonverentsil «Üheskoos teineteise kõrval» oli üks esinejaid toitumisnõustaja Erik Orgu. Ta rääkis kokkutulnutele tervisliku ja tasakaalustatud toitumise vajadusest juba teismelisena, et täiskasvanuna ei peaks üleliigse kehakaaluga vaeva nägema.

Erik Orgu, tulite just lavalt, kus teie publikuks olid 15-aastased. Kas noored on raskem või kergem publik?

Noored on natukene raskem publik kui täiskasvanud. Nad pole veel nii elukogenud ega võta toitumise teemat nii tõsiselt, aga alati pärast loengut saan noorte kirju, kus nad ütlevad, et on tänulikud, et nad seda kuulsid.

Rääkisite sellest, et õnnehormoon serotoniin ei tule šokolaadist, vaid hoopis loomsest valgust, näiteks kanarinnast. Kui selged on inimestele mõisted serotoniin ja aminohapped, mida välja tõite?

Sügavad ja põhjalikud teadmised inimese organismi tööst on väga vähestele selged ja väga paljudele ebaselged või siis täiesti tundmatud. Seda asja peab uurima, bioloogiatunnis sellest ei räägita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles