Aruteluseminaril otsitakse lahendusi Viljandimaa rahvastikumurele

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene Viljandi
Sügisene Viljandi Foto: Elmo Riig

Täna kell 16 algab Wimkas arutelusarja «#kuidasmekestame» kokkusaamine, millel otsitakse lahendusi Viljandi maakonna kõige suurematele murekohtadele.

Arutelusarja toimkonnaliikme Maie-Liisa Sildniku sõnul ennustavad teadlased Eestile lähemateks kümnenditeks rahvaarvu olulist kahanemist. Statistikaamet avaldas mõni aeg tagasi Eesti rahvastiku prognoosi aastani 2040. Kui Harju- ja Tartumaa välja jätta, prognoositakse kõikjal rahvaarvu kahanemist, sealhulgas ka Viljandimaal.

Oktoobrist on arutelusid korraldatud üle terve Eesti. Sildnik ütles, sarja eesmärk on tuua ühiskondlikku ruumi arusaam, millised ohud kaasnevad kahaneva rahvastikuga ja kuidas sellega toime tulla. 

Viljandimaa arutelu on täna kell 16 kultuuriklubis Wimka aadressil Turu tänav 7 ning seda juhib Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilasesinduse president Monica Sasi. Arutletakse selle üle, kuidas mõjutavad rahvastikutrendid meist igaühe elu ning mida ette võtta, et muutustega paremini kohaneda. Sünergias sünnivad konkreetsed tegevusettepanekud, mida iga Viljandimaa kogukond saab ise rahvastikumuutustega toimetulemiseks ette võtta. Tehakse ka ettepanekud vajalikeks otsusteks linnale, valdadele ja riigile. Kõik tegevusettepanekud kogutakse üle Eesti kokku ja algatuse ellukutsujad edastavad need õigetele otsustajatele kuni riigikoguni välja. 

Osalema on oodatud kõik viljandimaalased, kes tahaksid rahvastikuprotsesside mõjudes kaasa rääkida. Arutelu saab novembri jooksul ka ise korraldada. Algatuse ja osalemisvõimaluste, sealhulgas tänasest arutelust osavõtmise kohta on lähemalt võimalik lugeda #kuidasmekestame lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles