Esimene kaasava eelarve idee sai vajalikud 200 häält kokku  

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala järve puhastamise ja päästmise idee juhib nädal enne lõppu kaasava eelarve hääletust.
Paala järve puhastamise ja päästmise idee juhib nädal enne lõppu kaasava eelarve hääletust. Foto: Marko Saarm

Seni kõige populaarsemal Viljandi kaasava eelarve ideel kulus täpselt nädal, et koguda 200 toetushäält. Hääletust algusest peale juhtivale Paala järve ülemise osa puhastamise plaanile oli teisipäeva hommikuks oma toetuse andnud 209 inimest.

Reeglite järgi ei viida võiduplaani ellu juhul, kui seda toetab vähem kui 200 inimest. Võitjale on ette nähtud kuni 30 000 eurot, et rahvale meelepärane töö ellu viia.

5. novembril internetis alanud hääletusel juhtis teisipäeval kella 9 ajal Paala järve ülemise osa puhastamise ja päästmise idee, mida toetas 209 inimest. Teisel kohal oli 189 häälega Jaani kiriku torni remondiplaan ning kolmandat kohta hoidis 107 häälega Kesklinna kooli staadioni välijõuväljaku mõte 107 häälega. Ülejäänud plaanidel on vähem kui sada toetajat.

Kõige väiksem pooldajate hulk on ideel «Turvaliselt poodi», mis näeb ette Paalalinnas asuva Kaare poe ette ülekäiguraja tegemist. Seda toetab vaid kuus inimest.

Hääletus veebikeskkonnas volis.ee kestab 20. novembrini.

Mullune võitja, Lastepargi mänguväljaku rajamise idee sai aasta tagasi vajalikud 200 häält kokku napilt kaks päeva enne hääletuse lõppu. Kokkuvõttes sai see idee 272 häält ning oli toona ainus, millel oli üle 200 toetaja.

Tunamullune võitja oli Uueveski jalgtee korrastamise plaan, mis kogus üle tuhande hääle, kusjuures teiseks jäänud Kesklinna kooli staadionile kunstmuru paigaldamise plaan kogus napilt alla tuhande pooldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles