Kiriku trepp saabki tšellohelide toel korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pauluse kiriku trepi remondi heaks reede õhtul korraldatud kontserdile tuli üle poole tuhande inimese. Heategevuskontserdi "Üle läve" eesmärk oli koguda peatrepi restaureerimiskulude katteks puuduolev summa ehk 5720 eurot.

Korraldajate arvutust mööda tuli nii piletimüügitulust kui annetustest kokku laupäevase seisuga 10 663 eurot ja 42 senti. Tuludest on maha arvamata kontserdi korraldamisega seotud kulud. 
Heategevuskontserdi projektijuht, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala diplomand Maarja Mangus rääkis, et esialgsed arvutused näitavad seda, et annetuskampaania esimene etapp on 2000 euroga plussis ning seda summat saab kasutada edasiste restaureerimistööde eest tasumiseks.
"EELK Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats ja kontserdi korraldajad Viljandi kultuuriakadeemiast on südamest tänulikud kõigile, kes on oma õla alla pannud," kinnitas Mangus. "Koos suudame rohkem!"  
Hiljuti 152-aastaseks saanud Viljandi Pauluse kirku peatrepp oli kulunud ja ohtlik. Trepi uuendustöödega ollakse graafikus. Seitsmekümneseitsmest detailist koosneva  seitsmeastmelise trepi neli esimest astet on nüüdseks parandatud. Allan Praatsi sõnul loodetakse ehitusega lõpuni jõuda enne külmade saabumist. Trepitööde maksumus on üle 15 000 euro.
Kontserdil astusid publiku ette noor laulja ja muusik Mikk Kaasik koos tšellokvartetiga C-Jam, Viljandi muusikakooli orkestrikoor Maarika Reimandi juhendamisel ning kontsertmeister Kristi Kärmas ja noored tšellistid. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles