Juhtkiri. Patriotrots

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Seniseid arenguid vaadates on põhjust karta, et mida rohkem ja tihedamalt välkõppusi Eestis edaspidi korraldatakse, seda vähesema põlemisega kutse saanud inimesed nendele kogunevad. Praeguseidki samme ja otsuseid tehes tuleb niisuguse võimaliku stsenaariumiga arvestada. See puudutab ka sõnumeid, mis antakse neile, kes jätsid kohale ilmumata.

Kaitseminister Jüri Luik näiteks ütles rahvusringhäälingu vahendusel, et väga piinlik on, et leidus neid, kes oma kohustustest kõrvale hoidsid. Iseenesest on ministri sõnade taga raudne loogika. Neile võiks järele pookida hulga retoorilisi küsimusi. Kes teine kui me ise saame oma kodumaa kaitsmiseks valmistuda? Kas aus inimene jätab talle seadusega pandud kohustused täitmata?

Aga ikkagi on tõsiasi, et kui esimese välkkogunemise järel oli asjaosalistel põhjust rahulolust pakatada, siis äsjasele õppusele kohale tulnute osa oli teadaoleva põhjal kaunis tagasihoidlik. Sellest annab tunnistust ka see, et Kaitsevägi otsustas edaspidi mitte avaldada, kui palju kutsututest tuli ja kui palju tulemata jättis. Headel aegadel ei tahetud salatseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles