Maaeluminister lendab Hiinasse Eesti toidule teed sillutama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm lendab laupäeva pärastlõunal Hiinasse Eesti toidule teed sillutama.
Maaeluminister Tarmo Tamm lendab laupäeva pärastlõunal Hiinasse Eesti toidule teed sillutama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maaeluminister Tarmo Tamm lendab laupäeva pärastlõunal Hiinasse, kus osaleb Shanghais asetleidval rahvusvahelisel messil, kohtub Hiina põllumajandusministri Han Changfuga ja allkirjastab Hiina Tolliameti asepeadirektoriga linnuliha protokolli. 

«Ekspordi arendamisel on oluline, et riik toetab ettevõtlust, soodustamaks riikidevahelisi majandussuhteid. Ministri visiit Hiinasse ja kohtumine sealse põllumajandusministriga kinnitab Hiinale, et Eesti riik ja ettevõtjad on huvitatud pikaajalisest koostööst,» ütles Tamm.

Tarmo Tamm arutab Han Changfuga Eesti ja Hiina kaubandussuhteid ning koostöövõimalusi teaduse ja tehnoloogia valdkonnas. Samal päeval osaleb Tamm rahvusvahelise messi «Import Expo» avatseremoonial, mis on Hiina presidendi Xi Jinpingi algatus, toetamaks kaubanduse liberaliseerimist ja globaliseerimist ning avamaks Hiina turgu kogu maailmale.

Seejärel leiab aset kohtumine Hiina Tolliameti asepeadirektori Wang Lingjuniga, kellega allkirjastatakse linnuliha protokoll ehk raamdokument, millega määratakse nõuded Hiinasse eksporditavatele toodetele, käitlemisettevõtetele ja sertifitseerimisele. 

Maaeluministrit saadab kümneliikmeline äridelegatsioon, kuhu kuuluvad toiduainetööstuste esindajad. Messil «Import Expo» on Eesti väljapanek paviljonis «Food & Agricultural Products». Sellel osalevad aktsiaseltsid Balsnack International Holding ja EBM Grupp, osaühing Heimtal Spirits ning aktsiaselts Saku Õlletehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles