Anzori Barkalaja. Mees nagu kirju lapitekk

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anzori Barkalaja
Anzori Barkalaja Foto: Kristi Markov

Elurikkuse Erakonda asutav 50-aastane jõuline kultuuritegelane Anzori Barkalaja on oma senises poliitilises elus pistnud ikka nina sinna, kus on midagi uut ja põnevat. Ta on olnud mitmele erakonnale hooandjaks ja kandideerinud nende nimekirjades, ent varsti pärast seda on tema huvi nende vastu lahtunud.

Aastal 2001 oli Barkalaja ka nõndanimetatud poistebändi Res Publica asutamise juures, ent sealt astus ta aasta hiljem välja konfliktiga. «Seal läks löömaks ja eelistasin lahkuda,» ütleb ta tagantjärele.

Nimelt kritiseeris Res Publica aukohus, mille esimees Barkalaja oli, erakonna eestseisust, kes oli Keskerakonnaga koostööle läinud kuus inimest parteist välja heitnud. Barkalaja väitel sundis toonane Res Publica juhatus teda rikkuma erakonna põhikirja ja kodukorda ning uue ja puhta poliitkultuuri toomise lubaduse taustal oli sõnade söömine talle vastuvõetamatu.

2002. aasta kohalikel valimistel Res Publica nimekirjas 127 häält kogunud Barkalaja lahkus erakonnast enne, kui Juhan Parts 2003. aastal valitsuse kokku pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles