Erilised fotod sünnivad rasketes oludes

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvelseisak
Valvelseisak Foto: Villem Voormansik

Fotograafiast huvituva Villem Voormansiku õnneks pakuvad tema kodukandi Suure-Jaani ümbruse metsad ja rabad palju avastamisrõõmu ja väärtuslikke hetki.


Villem, millal sa pildistama hakkasid?


Esimesed järjekindlad katsetused teha mõttega fotosid olid 2005. aastal. Toona ei olnud need küll kuigi lootustandvad ja pidin veel hulgaliselt pildistama, et tulemusega rohkem rahule jääda.



Kuidas sul fotograafia vastu huvi tekkis?


Pildistamisega tegelemine tuli kuidagi loomulikult ja tasapisi. Huvi suurenes järk-järgult.


Minu esimene kaamera oli venna ostetud digiseebikas. Sellega pildistasin küll väga vähe.



Järgmine oli juba natuke parem ja selle võimalused motiveerisid rohkem pingutama. Samal ajal vaatasin loodusfotosid interneti portaalist looduspilt.ee ja tahtsin ka ise nii vägevaid pilte teha.



Kas oled pildistamist ka õppinud?


Olen õppinud teiste piltidest ning interneti foorumitest ja fotolehekülgedelt.



Mida meeldib sulle kõige enam pildistada?


Väga vahvad on linnud ja metsloomad — neid on alati huvitav jälgida. Aga eriti põnev on äikese ja öö(taeva) pildile püüdmine.



Paeluvaid teemasid on veel palju, näiteks lähivõtted. Samuti on mulle alati meeldinud pildistada rasketes oludes, näiteks vihmasajus või lumetuisuga. See teeb foto eriliseks.



Kas sa käid pildistamisretkedel üksi või on sul kaaslasi?


Enamasti käin üksi, sest looduses lihtsalt näeb üksi rohkem ja ka parimad pildid on tulnud üksinda metsas ringi liikudes. Seda huvitavam on vahel mõne sõbraga koos pildistama minna.



Kas oled osalenud ka fotovõistlustel?


Olen seda üsna sageli teinud, sest Eestis korraldatakse konkursse rõõmustavalt palju. Vahel on minu pilte ka edu saatnud.



Kas oled mõelnud pildistamisega tõsisemalt tegelema hakata?


Ei, professionaaliks ma ilmselt ei hakka. Eestis on selle alaga tegelejate arv viimasel ajal kõvasti kasvanud ja see teeb väga raskeks näiteks looduse pildistamisest arvestatavat majanduslikku tulu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles