Tõnumaade kodu lummab ja üllatab

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu üle-eestilisel kauni kodu konkursil preemia pälvinud Viljandi linnas asuvas Viivi ja Kalle Tõnumaa kodus on iga detail täpselt paigas ning aias domineerivad okasvormid lubavad sealset ilu nautida aasta läbi.

Varem elektriku ja fotograafina leiba teeninud Kalle Tõnumaal on silma aia ja elamu kujundamisel ning teda toetab abikaasa suur aianduskirg. Pimeduse saabudes hakkavad taimi valgustama laternad, mis suurendavad lumma veelgi.

Erootilised kujud

Okasvormide vahelt võib leida põnevaid valgeid paljaid naisekujusid, mis lisavad kelmikust ja erootilisust. Suurim naisekuju on tuntud skulptori Tauno Kangro kätetöö. Perenaise Viivi Tõnumaa sõnul on üks nende kahest pojast õppinud Tallinnas kunstiakadeemias ning puutus seal kokku Kangroga, kelle pronksi eelvorm see oli. «Ta ütles mu pojale, et vii see koju emale.» Naisekuju, kes hoiab süles kitsetalle, tõi Tõnumaadele selle loonud Viljandi vana kunstnik, kui ta oma kodumaja maha müüs. Aiast leiab ka lõvi- ja delfiinikuju ning skulptuurseid puupakke. Seal on väike bassein ja purskkaevuke, mis veejugasid taimede vahelt kõrgele paiskab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles