Kas elada ühes ajas Soome või Lätiga? Kui küsiks seda rahvalt?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

EUROOPA VAIDLEB ja Eesti vaidleb ning on, mille pärast vaielda, sest kõne all on aeg. Üks otsus on tehtud – edaspidi me suve- ja talveaega ei tunnista, vaid elame ühes ajas jaanuarist detsembrini. Aga millises ajas? Ütlen kohe, et mina pooldan kindlasti suveaega, sest eelistan pimedas magada ja valgel ajal vaba aega veeta.

Peaminister Jüri Ratas teatas resoluutselt, et Eesti jääb Soomega ühte aega. See tähendaks suure tõenäosusega talveajale jäämist, sest soomlased võtavad omakorda eeskuju Rootsist ja nii püüabki Eesti taas jõuga olla osa Põhjalast.

Samal ajal on meie lähimad naabrid lätlased võtnud teise tee. Nemad astuvad koos Leeduga suure tõenäosusega suveaega ja nii tekiks kõige absurdsem olukord Valga linnas. Kujutage ette, teete kümme sammu ja olete tund aega varasemas ajas. Kui tuleks valida, siis oleks märksa loogilisem olla ühes ajas lätlastega ja jääda soomlastest tunni võrra erinema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles