Hõimupäev tõmbab tähelepanu soome-ugri rahvaste kultuurile ja keelele (1)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 20. oktoobril tähistatakse hõimupäeva, et tõmmata tähelepanu soome-ugri rahvaste kultuurile ja keelele.

Eesti toimub oktoobris hulganisti hõimurahvastele pühendatud kultuuriüritusi. Pärimusmuusika aidas oli hõimupäva kontsert juba neljapäeval, kui seal esinesid ersa meestelauluansambel Toorama, neenetsi pärimuslaulikud Tatjana Lar ja Elena Ufimtseva ja mari lauluansambel Untšo üžara soome-ugri kultuuripealinnast 2019.

Täna on hõimupäevade suurkontsert Tallinnas Telliskivi loomelinnakus,  Viljandimaal tähistatakse täna hõimupäeva Koksvere seltsimajas.

Hõimupäevade filmiprogramm  jätkub järgmisel nädalal Tallinnas.  22. oktoobril kell 17 linastub kinos Artis esimene ersakeelne mängufilm «Azor/Isand» ning 23. oktoobril kell 18 näidatakse kinos SuperNova dokumentaalfilmi «Rahvus» väikerahva identiteediküsimustest suurriigis.

Hõimupäeva tähistatakse riikliku tähtpäevana 20. oktoobril, kuu kolmandal laupäeval. MTÜ Fenno-Ugria Asutus korraldab sel puhul soome-ugri rahvaid tutvustava kultuurifestivali, mille sündmusi jagub tervesse oktoobrikuusse ning mis toimub sel aastal juba kolmekümnendat korda.

Hõimupäevade kava ja hõimlaste asumist kaardil saab täpsemalt vaadata MTÜ Fenno-Ugria veebilehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles