Akadeemias vaagitakse rahvakultuuri keskuse rolli kultuuripärandi hoidmisel

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia
Viljandi kultuuriakadeemia Foto: Elmo Riig

Omakultuuriakadeemia selle õppeaasta kolmas loeng on tuleval teisipäeval ning kannab pealkirja "Rahvakultuuri keskuse roll kultuuripärandi hoidmisel". Oma asutuse tegevusest kõneleb peagi Viljandisse koliva rahvakultuuri keskuse direktor Kalle Vister.

Juttu tuleb toetusprogrammidest kultuuriruumidele, keskseltsidele ja huvigruppidele. Keda ja miks rahvakultuuri alal koolitatakse? Kuidas koostatakse vaimse kultuuripärandi nimistut? Seekord suundutakse akadeemiliste arutelude juurest praktilise kultuuritöö juurde. Üksiti saab ka selgeks, miks on rahvakultuurile vaja keskust.

Loeng algab kell 18 Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia peamaja ruumis 128. Loengusari on tasuta.

Omakultuuriakadeemia loengutesarja selle hooaja üldteema on "Mida teha kultuuripärandiga?". See vaatleb erinevaid võimalusi pärimuse ja traditsiooniga suhestumiseks. Avatud loengusarjas tutvustavad oma pärimuskogemust nii erinevate loomevaldkondade esindajad kui ka pärimuskultuuri temaatikaga tegelevad akadeemilised uurijad. Kuidas kujuneb tõekspidamine sellest, mis on pärimus või traditsioon? Millist osa minevikust hinnata ning millist maha vaikida? Kuidas see aitab või takistab meil toimetada moodsas maailmas? Milline on õige viis traditsiooni edasikandmiseks ning kas seda üldse on vaja teha?

Loengusarja toetavad Eesti Kultuurkapital ja Viljandi linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles