Uku keskuse laiendus läks maksma 4,3 miljonit eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hommikul oli Uku keskuse laiendust uudistama mõnikümmend inimest, siis pärastlõunaks olid pelgalt kassasabad samapikad ning keskus kihas poodlejatest.
Kui hommikul oli Uku keskuse laiendust uudistama mõnikümmend inimest, siis pärastlõunaks olid pelgalt kassasabad samapikad ning keskus kihas poodlejatest. Foto: Marko Saarm

Neljapäeva hommikul avati Viljandis Uku keskuse laiendus, millesse keskuse omanik, aktsiaselts Eften Kinnisvarafond investeeris 4,3 miljonit eurot.

Uku keskuse brutopind suurenes ettevõtte pressiteate kohaselt ligi poole võrra, 10 700 ruutmeetrini, millest üüritavat pinda on 8000 ruutmeetrit. Lisandus ka parkimiskohti, mida on pärast laienduse valmimist 220 senise 109 asemel. Uku keskuse uue osa peamised üürnikud on New Yorker, Pepco, Eesti töötukassa ja Uku hambaravi.

„Kui Eften omandas endise Viljandi vangla kinnistu Riigi Kinnisvara enampakkumiselt 2010. aasta septembris, tekitas see paljudes turuosalistes imestust. Nüüd, kaheksa aastat hiljem saame öelda, et endise vangla territooriumi ümberkujundamine tänapäevaseks linnaruumiks on lõppenud ning Eftenil on olnud au mastaapset projekti ellu viia. Tegemist on Efteni tegevusajaloo ühe kõige edukama investeeringuga,“ ütles aktsiaseltsi Eften Capital tegevjuht Viljar Arakas.

Kokku on Eften investeerinud Uku keskusesse ligi 10 miljonit eurot. Uku keskuse arhitektuurilise lahenduse on loonud arhitektid osaühingust Muru & Pere ning laienduse autor on arhitektuuribüroo Tõnis Tarbe. Laienduse ehituse peatöövõtja oli aktsiaselts Tesman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles