Vaba mõte. Maailm on pöörane. Harjuge ära

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas te olete tähele pannud, et maakera on hakanud viimasel ajal üha kiiremini pöörlema? Ööpäevas ei olekski nagu enam 24 tundi, vaid heal juhul 20. Ja enne kui arugi saad, on meie kosmiline pall teinud jälle ühe tiiru ümber Päikese ning aasta on möödunud, ilma et oleksid jõudnud keldri akna ära parandada või Öördi rabas ööbida, nagu aastavahetusel lubasid. Moodne ilm surub uusi asju aina peale ning et vanad ka kusagile ei kao, pressitakse tohutu hulk järjest napimatesse tundidesse ja minutitesse kokku.

See ei ole ainult isiklikes asjus nii. Samal ajal kui inimeste keskmine eluiga pikeneb, lüheneb kõige muu oma. Rõivad ei pea enam vastu nii kaua, et jõuaksid väikseks jääda. Päevalehtede kõrval mäsleb minutimeedia. Isegi ettevõtted ei ela enam mitu põlvkonda, eriti tehnoloogiasektoris, vaid peavad kümmekonna aastaga oma kasumi tagasi teenima, sest peagi on nende asemel midagi uut. Mõelge kas või, kui palju on teil viimase paarikümne aasta jooksul olnud kasutajakontosid ülipopulaarsetel veebikülgedel, mida enam ei eksisteeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles