Filmiarvustus. Magenaljadega moraalifilm

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Kerry (Tiffany Haddish) loeb omal ajal keskkoolist välja langenud põmmpeale Teddy Walkerile (Kevin Hart) epistlit.
Õpetaja Kerry (Tiffany Haddish) loeb omal ajal keskkoolist välja langenud põmmpeale Teddy Walkerile (Kevin Hart) epistlit. Foto: Forum Cinemas

Lapsena sai ikka hoolega karate- ja kung fu filme vaadatud. Kõik need Jackie Chanid, Bruce Leed ja muud nobejalad ja -näpud. Ei tea, kuidas mujal, aga vähemalt viimaseid hingetõmbeid tegevas Nõukogude Liidus tegid eastern-filmid oma võidukäiku. Iga toonane poisiklutt tahtis tööõpetuse tunnis mõnd puuplaati palja käega pooleks lüüa või meisterdas ema harjavarrest salamisi võitluskoodid, mis esimesel katsetusel elutoa klaaslühtri lugematuteks kildudeks purustasid.

Mis puudutab ekraanil kaklemist, siis see ei tunne piire. Kaklemine on universaalne. Rusikas näkku on rusikas näkku ühtviisi nii Kanadas, Lõuna-Aafrika Vabariigis kui Põhja-Koreas. Hoopis teine lugu on huumoriga. Mis ajab homeeriliselt naerma ja luksuma ühe briti, võib tunduda tasasele jaapanlasele võika mõnitamisena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles