Valitsus võttis seitse parki looduskaitse alt välja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti mõisas asub lasteaed, mõisapargis aga lasteaia mänguväljak. Kui seni mängisid lapsed riikliku kaitse all olevate puude all, siis tulevikus on see park valla kaitse all.
Pärsti mõisas asub lasteaed, mõisapargis aga lasteaia mänguväljak. Kui seni mängisid lapsed riikliku kaitse all olevate puude all, siis tulevikus on see park valla kaitse all. Foto: Marko Saarm

Seitse seni Viljandimaal riikliku kaitse all olnud parki võeti täna valitsuse otsusega kaitse alt välja, sest viis neist on hävinenud ja kaks parki võtab Viljandi vald kohaliku kaitse alla.

Riikliku kaitse alt arvatakse välja Mulgi ja Viljandi vallas asuvad Halliste dendropark, Halliste kirikupark, Aindu põlispuude rühm, Kivistiku metsapark, Pärsti park, Raudsepa dendropark ning Tusti metsapark.

Neil parkidel ja puistutel ei ole ekspertide hinnangul säilinud looduskaitseseadusest ning kaitsealuste parkide, arboreetumite ja puistute kaitse-eeskirjast tulenevat üleriigilist looduskaitselist väärtust. Pärsti mõisapargi ja Tusti metsapargi puhul on Viljandi vallavalitsus välja toonud, et need on kavas võtta üldplaneeringuga kohaliku kaitse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles