Priit Toobal kinnitab, et kodumaja haamri alla minek ettevõtlust ei ohusta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtutäitur müüb avalikul enampakkumisel Võlli külas asuvat Priit Toobali kodutalu.
Kohtutäitur müüb avalikul enampakkumisel Võlli külas asuvat Priit Toobali kodutalu. Foto: Elmo Riig

Riigipoliitikas kaasalöömise ajal võetud suure pangalaenu maksete tasumata jätmine viis Priit Toobali kodumaja haamri alla. Praegu Põhja-Sakala vallas ettevõtjana toimetav Toobal kinnitab, et laenumure pole kuidagi seotud tema tegevusega ettevõtjana.

«Täitemenetlus ei ole seotud ettevõtlusega,» ütles Priit Toobal (pildil). «Aga selge, et ka see tuleb korda saada ja olen nii panga kui täituriga läbirääkimistes.»

Tema kodutalu Põhja-Sakala vallas Võlli külas sai esimese hüpoteegi 2006. aastal, mil toona Suure-Jaani valla kultuurijuhina töötanud Toobal oli äsja majaomanikuks saanud. Viimane ja seni ainus kehtiv hüpoteek SEB panga kasuks kehtestati 2011. aastal, kui Toobal oli vastselt saanud riigikogu liikmeks ning töötas ka Keskerakonna peasekretärina. Miks tekkisid tal nüüd ettevõtjana laenu tagastamisel makseraskused, seda Toobal ei kommenteerinud. SEB panga kasuks seatud hüpoteegi suurus on 20 100 eurot ja sellega saaks tagada umbes 16 000 euro suurust laenu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles