Tääksi koolimaja lahendas veemure

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fluoriidide taseme vähendamiseks telliti pöördosmoosiseade ja tänu sellele on veenäidud korda saanud.
Fluoriidide taseme vähendamiseks telliti pöördosmoosiseade ja tänu sellele on veenäidud korda saanud. Foto: Marko Saarm

Terviseamet alustas suvel Põhja-Sakala valla suhtes järelevalvemenetlust, sest mitmekordsest tähelepanujuhtimisest hoolimata ei kõlvanud Tääksi koolimaja kraanivesi joomiseks ja toiduvalmistamiseks. Selle mure lahendas fluoriidide taseme vähendamiseks tellitud pöördosmoosiseade.

Seade maksis vallavanem Tõnu Aavasalu teadmist mööda koos paigaldusega vaid umbes 400 eurot, kuid et see on mõeldud koduseks kasutamiseks, ei olnud ta efektis algul kindel. Seade pandi paika 17. septembril ning Põhja-Sakala valla haridusspetsialist Aires Põder andis nüüd teada, et see mõjus ning veenäidud, mille Viljandi Veevärk võttis, olid normis.

Tääksi kooli õpetaja Mari Randaru möönis, et tema seda vett juua eriti ikkagi ei taha, sest see on kuidagi kleepuv ja libe. «Eelistan Saku Lätte veeautomaadi vett. See on meil koolimajas ka üleval,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles