Viljandi rattakrossi võitis juuniorieas rattur

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis peetud cyclocross'i karikasarja avaetapil pedaalis end meesteklassis võitjaks vanuse poolest alles juunioride sekka kuuluv Markus Pajur, kes edestas finišis meesteklassi võitjat Caspar Austat poole minutiga.

Kolmandana lõpetas põhisõidu Viljandi noormees Kristjan Johanson, kes oli seejuures parim alla 23-aastaste ratturite arvestuses. Neljandana lõpetanud Magnus Krusemannile järgnesid Viljandi klubi mehed Josten Vaidem, kes alles eelmisel päeval oli võitnud ligi viis tundi kestnud rattamaratoni Haanjas, ning Toomas Vool. Finišisse jõudis 30 ratturit.

Kui meeste sõidu ajal vihma eriti ei sadanud ning hakkama tuli saada vaid märja ja libeda rajaga, siis nooremad ratturid pidid sõitma kohati laussajus.

Alla 12-aastastest ratturitest võitis poiste seas Matthias Mõttus Haanjast ning tüdrukutest Maribel Rannala Tallinnast.

Alla 14-aastaste poiste seas olid esikolmikus Aaron Aus, Martin Krusemann ja Andris Roland Saar. Parim Viljandi rattur oli seitsmenda koha saanud Richard Root. Neidude esikolmik oli Annabrit Prants, Anastasia Sergejeva ja Karolin Surva.

Alla 16-aastaste noormeeste seas olid pjedestaalil Madis Mihkels, Frank Aron Ragilo ja Lauri Tamm. Parim Viljandi klubi rattur oli seitsmenda koha saanud Johannes Tiirats. Neidude seas olid parimad Elisabeth Ebras, Aidi Gerde Tuisk ja Viljandi neiu Kirke Reier.

Naiste seas sai võidu Tatjana Dobolina Maris Kaarjärve ja Jekaterina Borilkevitši ees. Paar tundi enne starti Saarpeedi mägede jooksul parima naisena lõpetanud viljandlanna Sille Puhu oli neljas.

Eesti harvasõidetava cyclocross'i rada oli Uueveski orus ning võistluskeskus asus Kastani tänava ääres. Cyclocross'i sõidetakse maastikul ratastega, mis meenutavad välimuselt maanteerattaid. Rajale on ehitatud ka takistusi, millest osavamad ratturid hüppasid üle, aga enamik pidi tulema nende ületamiseks ratta seljast maha.

Järgmisel nädalavahetusel võisteldakse cyclocross'i sõidus Suure-Jaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles