Tulevik sai sel hooajal esimest korda Tartust jagu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Peipsi ja Kristen Kähri väravatest võitis Viljandi sel hooajal esimest korda Tartut tulemusega 3:2.
Rainer Peipsi ja Kristen Kähri väravatest võitis Viljandi sel hooajal esimest korda Tartut tulemusega 3:2. Foto: Marko Saarm

Viljandi Tulevik jäi kodus jalgpalli meistriliiga kohtumises küll 0:1 kaotusseisu, kuid võitis pärast väljakul enamusse jäämist mängu 3:2 ning kerkis liigatabelis vähemalt korraks mööda Tallinna Kalevist.

Tulevikule algas mäng küll 18. minutil kaotusseisu jäämisega, aga poolaja lõpu eel ehk 41. minutil sai Rainer Peips suurepärase söödu karistusalasse ning lõi otse õhust palli Tartu väravasse.

1:1 seisuga lõppenud poolaja järel tekkis teise poolaja ehk otsustavaim moment 66. minutil, kui Tartu kaitsja Kevin Anderson teenis teise kollase kaardi ning pidi väljakult lahkuma.

Viis minutit enne seda hetke vahetusest väljakule tulnud Viljandi mehe Kristen Kähri show algas 76. minutil, kui ta viie minuti jooksul suutis kolmel korral palli vastaste väravasse viia. Arvesse läks neist kaks viimast, sest esimesel korral oli Kähr suluseisus. 82. minutiks oli Tuleviku edu 3:1. Esimesel korral andis Kährile suurepärase söödu Lauri Elur ning teisel korral Herol Riiberg.

Päris kohtumise lõpus, 92. minutil suutis Tartu ühe värava tagasi lüüa, kuid Viljandi võitu see ei vääranud ning Tulevikul õnnestus saada liigas teine võit järjest.

"Tunne on hea, poisid tegid seda, mida neilt oli palutud," sõnas Tuleviku peatreener Sander Post pärast kohtumist Soccerneti veebiülekandes. Posti sõnul on meeskond treeningutel keskendunud oma kitsaskohtadele ning eeskätt väravate löömisele. Sellest on treeneri hinnangul ka kasu olnud, nagu näitavad viimased liiga kohtumised.

Tabelis seitsmendale kohale tõusnud Tulevik tahab Posti sõnul seda kohta ka hooaja lõpuni hoida.

Tartu Tammeka peatreener Kaido Koppel tunnustas Tulevikku ja leidis, et tublim meeskond võitis. "Nad võitlesid hästi ja võtsid pärast avaväravat rohkem riske," sõnas ta. "Tuleviku pressing polnud imeline, aga meie vastus oli kehv."

Järgmise kohtumise peab Tulevik nädala pärast, kui võõrsil on vastaseks Nõmme Kalju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles