Teatrikohvikus muugitakse täna lahti «Solveigi laul»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrikohvikus leiabaset kultuuri-teemaline viktoriin, kus oma osa on ka muusikal. Publiku ette astub kitarrivirtuoos Andre Maaker.
Teatrikohvikus leiabaset kultuuri-teemaline viktoriin, kus oma osa on ka muusikal. Publiku ette astub kitarrivirtuoos Andre Maaker. Foto: Heigo Teder / Ugala

Ugala teatri 99. hooaega sissejuhatava Norra teemanädala puhul on täna kell 21 teatrikohvikus kultuuriviktoriin, milles oma osa on muusikal ning seda üsna tavapäratus võtmes.

Publiku ette astub hinnatud kitarrivirtuoos Andre Maaker, kes improviseerib Edvard Griegi ühe tuntuima teose, süidi «Peer Gynt» teemadel. Publikul avaneb harukordne võimalus kogeda, kuidas kõlab ühel kitarril maailmakuulus «Solveigi laul» ja teised Griegi meloodiad, mille ettekandmist ning interpreteerimist julgevad tavaliselt ette võtta ainult suurekoosseisulised klassikalise muusika orkestrid.

Küsimusi aitavad ette valmistada kuningliku Norra saatkonna töötajad ning korraldajad on Ugala teatri viktoriiniasjatundjad Liis Aedmaa, Mari Nurk ja Laura Kalle. Parematele võistkondadele paneb auhinnad välja teemanädala hea koostööpartner kuninglik Norra saatkond. Üllatusauhindu jagub ka teistele osalejatele.

Viktoriiniõhtu tuleb teatrirahvale kombekohaselt pigem mänguline ning humoorikas ega eelda osalejatelt süvateadmisi Norra kultuurist. Viktoriin algab kell 21 teatrikohvikus ja on kõigile tasuta. Oodatud on kuni neljaliikmelised võistkonnad, kuid võib tulla ka üksi või koos kaaslasega. Kohapeal aitavad korraldajad moodustada saabujatest segavõistkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles