PÄEVAKOMMENTAAR. Vastik plekk Viljandi linnavalitsuse valgel ülikonnal

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

Kui mõni Sakala reporter juhtub toimetuse koosolekul kurtma, et tal pole head teemat, millest uudist teha, soovitan ma kirjutada Viljandi linnavalitsuses lokkavast korruptsioonist. Selle üsna vähenaljaka nalja tuum seisneb asjaolus, et Viljandi linnavalitsuses pole ühtegi tõsiseltvõetavat korruptsioonilugu olnud. Lõppeva nädala reedel teatavaks saanud raamatupidaja omastamiskahtlus tegi sellele pikale muretule perioodile lõpu.

Ma ei julge väita, et Viljandi linnajuhtimisest on korruptsioonivarjuga juhtumid seni täiesti mööda käinud. Nii mõnegi ametniku või allasutuse juhi lahkumises olen ajakirjanikuna kahtlustanud mõnd peidetud põhjust. Mitte et keegi oleks otseselt linna raha kõrvale pannud või oma võimu klassikalises mõttes kaubaks muutnud. Pigem on olnud põhjust arvata, et keegi on linna vara oma eraäri ajamiseks kasutanud ja põhitöö tegemata jätnud. Aga need on olnud vaid kahtlused ning et midagi pole tõestatud ja kedagi pole süüdi mõistetud, siis vähemalt juriidiliselt on Viljandi linnajuhtimine olnud täielikult korruptsioonitu.

Ma ei saa öelda, et reedel kell 15.11 Sakala postkasti saabunud linnavalitsuse pressiteade linnavara omastaja tuvastamise kohta oleks väga üllatav tundunud. Samasuguseid juhtumeid on Eesti täis ning alles hiljuti käsitles Sakala pikalt ja põhjalikult üsna analoogset juhtumit nüüdseks kadunud Võhma linnavalitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles