Kultuuriakadeemia tudengid annavad laupäeval linnas kümme performance‘it

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aine õppejõud Erik Alalooga on juba mõnda aega heli vastu huvi tundnud.
Aine õppejõud Erik Alalooga on juba mõnda aega heli vastu huvi tundnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Üheksandat sügist loovad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid õppetöö osana linnaruumis kunsti. Nende etteasteid ehk perfokapäeva saab linna eri paikades näha laupäeva hommikul kella kaheksast kella üheni pärastlõunal.

Esmaspäevast on linnas uidanud akadeemia tantsijad, näitlejad ja kultuurikorralduse üliõpilased, kes uurivad linna akustilist potentsiaali. "Proovitud on leida vastust küsimusele, millest on tehtud ja kuidas kõlab Viljandi avalik ruum. Laupäeval, 15. septembril murtakse vaikus ja pannakse linn kõmisema, mürisema, plärisema, sahisema, paukuma kümnel erineval moel," ütles Viljandi akadeemia kommunikatsioonispetsialist Anett Männiste pressiteate vahendusel.

Perfokate ülesanne on harjutada tantsijate, näitlejate ja kultuurikorraldajate omavahelist koostööoskust.

"Laupäevaks formeerub viiepäevane töö kohaspetsiifilisteks heli-performance´iteks. Suhestutakse just nende heliliste võimalustega, mida pakub konkreetne keskkond," sõnas kursuse juhendaja, kunstnik ning teatriakadeemia teatrikunsti eriala doktorant Erik Alalooga.

Performance'id toimuvad kümnes kohas üle linna, alustades Paala järve mänguväljakust, kulgedes mööda linnatänavaid ning lõpetades Kirsimäe kiige ja salapärase Villu keldriga. Üritus on tasuta ja avatud kõigile.

Kogu kava on toodud Viljandi kultuuriakadeemia kodulehel (www.kultuur.ut.ee/et/uudised/perfokapaev-2018-murrab-vaikuse-linnaruumis) ja sotsiaalmeedias (www.facebook.com/events/255598398427508/).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles