Galerii. Vastemõisa laada juures oli pikk autoderivi. Naine leidis oma lapsepõlve mängusuksu.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniline Vastemõisa laat tõi kokku palju huvilisi, pargitud autosid oli kahel pool maanteed mitmesaja meetri ulatuses. Peamine rõhk oli vanakraamil, leida võis samovare, sõjaväe puhkpille, vanaaegse tõstekangi, autode varuosasid, põllutöömasinate osasid ja palju muud.

Tiina Pakkonen soovis osta laadalt mänguhobust, millesarnane kingiti talle siis, kui ta oli kahe- või kolmeaastane. Too tore hobune hirnus ka, justnagu see, mida nüüd müüdi. «See on ju minu hobune. Ma tahan seda tagasi saada,» sõnas 50-aastane naine müüjale muigamisi. Kaupmees küsis algul mängusuksu eest 50 eurot, aga oli kiirelt nõus hinda 10 euro võrra langetama. Hetk hiljem löödi käed. Veterinaariks õppinud ja hiljem hobusetreenerina töötanud Tiina Pakkonen ütles, et tema armastus hobuste vastu sai alguse just sellisest väikesest mänguhobusest, mis talle lapsepõlves kingiti. Hiljem läks see mängusuksu kaotsi ning ta igatses endale kusagilt sellesarnast asemele soetada. «Mul on kodus tegelikult meeletu väikeste hobuste kollektsioon. Neid võib olla ehk 200 ringis,» sõnas ta. Omal ajal oli tal ka pärishobuseid ning tõeliste ratsude juurde viis asjaolu, et vanaema töötas tallis.

Vanakraamimüüjate lettidel oli näha vanu lõõtsu, fotokaid, algusaegade mobiiltelefone, grammofone, söetriikraudu, kõikvõimalikke vanu raamatuid ja plaate. Osta võis ka Hitleri pildi ja Lenini kujukesed, nõukogude ajal Moskvas ekspordiks tehtud binokli, vana tõstekangi, tsaariaegsed käärid, suure ratsaväe puhkpilli ning majesteetlikud kilukarbid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles