Pühapäeval on laadamöllu Vastemõisas ja Võhmas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu tõi laat Vastemõisa palju rahvast.
Mullu tõi laat Vastemõisa palju rahvast. Foto: Elmo Riig

Nii Võhmas kui Vastemõisas on pühapäev täis laadamelu. Kohale tuleb rohkesti istikutemüüjaid, aega sisustavad meelelahutajad.

Võhmas peetakse pühapäeval juba 9. sügislaata Võhma Juurikas kohalikus vabaajakeskuses ja selle ümbruses. Laat avatakse kell 10. Suures saalis on gladioolide ja daaliate näitus ning saab kuulata loengut: «Võrratud gladioolid». Laadal pakuvad oma kaupa tõelised aiagurmaanid, kes on tuntud üle Eesti. Müüakse puude ja põõsaste istikuid, lillesibulaid ja püsililli. Kohal on kitsed ja lambad paitamiseks. Meelelahutuseks mängivad Pärna talu lõõtsapoisid Ain ja Ainar Arula.

Traditsiooniline Vastemõisa laat kestab pühapäeval kohaliku rahvamaja juures kella 10–16. Päeva veab kuldsuu Margus Kastor, tema teeb intervjuusid laadaliste ja müüjatega ning pajatab anekdoote. Keskpäeval esinevad Põhja-Sakala valla lauljad ja tantsijad. Kell 13 kuulutatakse välja suur laada oksjon. Kell 13.30 algavad kogu pere spordimängud: (P)IMEvõrkpall kõigile, täpsusvisked võrkpalluritele ja lastele, «Vastemõisa laada» vaiba kudumine, anekdootide rääkimise võistlus, äraarvamismäng «Rahakassa» ja palju muud. Kell 15 astub ette ansambel Maylis & Boys. Laadal on veel õpitoad ja 10 sendi loterii, mille peavõidu väärtus on 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles