Olustvere koolipoisist sai tunnustatud õppur

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli neljanda kursuse noormeest Madis Liesmenti pärjati parima maamajanduseriala õpilase tiitliga.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli neljanda kursuse noormeest Madis Liesmenti pärjati parima maamajanduseriala õpilase tiitliga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilane Madis Liesment pärjatakse täna Eesti põllumajandus-kaubanduskoja lõikuspeol parima maamajanduseriala õpilase tiitliga.

««Ohood» väärt asi!» vahendas Olustvere ametikooli põllumajanduseriala koordinaator Miralda Paivel võidu pälvinud noormehe kaaslaste emotsiooni. «See on üldse suurim tunnustus, mida õppiv põllumajanduseriala õpilane saada võib,» lisas ta.

Selle ütluse paikapidavust kinnitas ka tiitli andnud Maaelu Edendamise sihtasutuse juhatuse liige Thea Karula.

Nagu Paivel selgitas, valib Olustvere kool sihtasutusele esitamiseks kandidaate vanematelt kursustelt, sest õpilased on siis juba praktikal käinud ja näidanud, mida nad suudavad.

«Raske oli valida muidugi,» meenutas Miralda Paivel otsustamist.

Kuigi parima õpilase tiitli saanud Madis Liesment ise lõikuspeole preemiat vastu võtma minna ei saa, sest viibib perega Austraalias, ei jää tunnustus vastu võtmata. Noormees on volitanud enda asemel kohale minema direktor Arnold Pastaku ja õppetalu juhataja Riho Kala.

Aastasaak

«Madis on toimekas poiss: igal pool, kus on vaja midagi teha, lööb ta käed külge ja aitab,» rääkis Paivel. Häid tulemusi pole aga väga lihtne saada. «Keskmine hinne peab olema üle nelja, paremal juhul üle nelja poole ja õppeaineid on palju,» selgitas ta ühte kriteeriumit.

Kui vanasti vaatas talurahvas lõikuspeol üle aasta saagi, siis tänasel põllumajandus-kaubanduskoja  peol arvatakse saagiks hoopis tublid maamajandusõpilased, kelle vahel läheb jagamisele 640eurone preemiafond.

Koos Viljandimaalt pärit noormehega saab aunimetuse Luua kooli metsandusõpilane Annes Välk.

Miks kaks tublit valitakse, seda ei osanud Miralda Paivel arvata, aga ta kinnitas, et Olustvere koolile selline süsteem sobib, sest sinna tuleb tiitel juba viiendat aastat järjest.

Valituks saamine

Thea Karula sõnade kohaselt küsib Maaelu Edendamise sihtasutus igal aastal koolidelt paremaid õpetajaid ja õpilasi, keda auhindamiseks esitada. Tema ütlemist mööda näivad õppeasutused arvavat, et nende õppurid pole tiitlit väärt, ehkki tegelikult on. «Sellepärast valitaksegi õpilastest kaks tiitli saajat. Ei saa ju võrrelda, kui kõik on hästi tublid.»

Mõlemad kandidaadid saavad 320 eurot. Varem anti preemiad kätte põllmajandusministeeriumi aastapäeval, aga lõikuspeo kasuks otsustati seepärast, et sinna koguneb Eesti põllumajanduse koorekiht ja antav aunimetus on seda kiitust väärt.

Samal sündmusel jagatakse välja tunnustatud maitset ja tunnustatud Eesti maitset märkivad ristiku- ja pääsukesemärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles