Kiri: Viljandi suhtest Mulgimaasse

, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. novembri «Sakalast» võis lugeda, et Mulgi kultuuri instituudi osanikud on 11 omavalitsust: Abja, Halliste, Helme, Hummuli, Karksi, Paistu, Põdrala, Tarvastu ja Pärsti vald ning Mõisaküla ja Tõrva linn.

Ehkki pärit Karksi kihelkonnast, olen kaua elanud Viljandis ning pooldan mõtet, et Viljandi peaks kuuluma Mulgimaa etnilisse piirkonda. Lapsepõlvest meenuvad laulu «Mulgimaa» kolmanda salmi esimesed read «Väike Viljandi, Mulgi pealinn...». Kui ta on Mulgi pealinn, kuidas saame teda siis sellest välja jätta?

Ametlikult Mulgimaa koosseisu arvatud Pärsti vald piirneb ju Viljandiga. Siin osati varem kõnelda mulgi murdekeelt ja praegugi leidub neid, kes seda meeleldi kõnelevad.

Viljandi ja Mulgimaa peaksid kindlalt kokku kuuluma, et hoida ja tugevdada Mulgi identiteeti ning tunda uhkust Viljandi kui Mulgi pealinnana eripära üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles