Kert Varik tegi karjääri parima maailmameistrivõistluste hooaja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Varik ja Lauris Daiders lõpetatsid maailmameistrivõistlused kokkuvõttes seitsmenda kohaga.
Kert Varik ja Lauris Daiders lõpetatsid maailmameistrivõistlused kokkuvõttes seitsmenda kohaga. Foto: Wsp

Prantsusmaal Vesoulis lõppesid külgvankriga mootorrataste krossi maailmameistrivõistlused. Koos lätlase Lauris Daidersiga võistelnud Kert Varik võitles viimastel etappidel käevigastusega, mis pärssis hoogu, kuid hooaja kokkuvõttes sai tandem siiski seitsmenda koha, mis on tunduvalt parem, kui Varik on eelmistel hooaegadel saavutanud.

Oma kvalifikatsioonisõidu lõpetasid Varik ja Daiders laupäeval kuuendana ning pääsesid kindlalt finaali. Esimeses finaalsõidus pühapäeval tegid nad taas hea sõidu ja olid kümnendad. Teine sõit lõppes neil paraku juba esimeses kurvis, kus nad kukkusid.

Kahe sõidu kokkuvõttes ehk avasõidust saadud punktidega said Varik ja Daiders 18. koha. Finaaletapi võitsid Julian Veldman ja Glenn Janssens eelmisel etapil tiitli võitnud Marvin Vanluchene ja Ben van den Bogaarti ning Etienne Baxi ja Kaspars Stupelise ees.

Maailmameistrivõistluste üldarvestuses järgnesid Vanluchene/van den Bogaartile 507 punktiga Vesoulis seitsmenda koha saanud Koen Hermans ja Nicolas Musset ning Etienne Bax ja Kaspars Stupelis. Varik ja Daiders said 291 punktiga seitsmenda koha.

«Kert Varik naaseb nüüd kodumaale, et kohtuda arstidega ja minna käega operatsioonile, et uut hooaega taas tervena alustada,» andis teada Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni peasekretär Rauno Kais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles