Kasiino tohib taas ööpäev läbi töötada

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hasartmängude juures on seadusandja ning maksuametnike jaoks kõige teravamaks mureks osutunud internetikasiinod, kust riik ei saa makse kätte.
Hasartmängude juures on seadusandja ning maksuametnike jaoks kõige teravamaks mureks osutunud internetikasiinod, kust riik ei saa makse kätte. Foto: Liis Treimann / Postimees

Viljandi linnajuhid andsid linna ainsale kasiinole pärast paariaastast pausi taas õiguse olla ööpäev läbi avatud, sest vastasel korral oleks see lõbustusasutus Viljandist ära kolinud.

«Isiklikult on mul üsna ükskõik, kas Viljandis on kasiino või mitte,» ütles pärast otsuse tegemist linnavalitsuse liige Tauno Tuula.

Kaks aastat tagasi oli just tema see, kes nõudis, et Viljandi kasiinod peavad varahommikusel ajal tegema pausi ja kliendid saalist ära saatma. Tookord põhjendas Tuula seda vajadusega hasardis õnnemängijaid rahustada.

Praegu olevat kasiinos pilt hoopis teine kui paar aastat tagasi. «Rahvas on targaks saanud,» kiitis Tauno Tuula viljandlasi. Sellest annab tema hinnangul märku ka asjaolu, et viiest õnnemängusaalist on järele jäänud vaid üks.

Kui linnajuhid poleks Tartu tänaval tegutseva IMG Kasiinode palvele vastu tulnud, oleks see suure tõenäosusega lahkunud. «Ärimehena ei taha ma, et äritegevuse valdkondi linnas vähemaks jääks ning inimestel kaoks veel üks võimalus,» lisas Tuula. «Las ta siis olla.»

Et kasiino pakub seaduslikku õnnemängu, on linnajuhid seisukohal, et sellega tegelemise võimalus tuleb viljandlastele anda. Vastasel korral oleks senisest suurem illegaalsete mängupõrgute tekkimise oht või sõidaksid viljandlased teise linna kasiinodesse.

Hasartmängumaksu nõukogu juhi Kaia Iva sõnul jäävad kasiinod alati kohaks, millesse ühiskond suhtub mitmeti. «Selle teemaga ei saa asjad kunagi päris korda, sest sellega kaasnevad sõltuvus ja suured rahakaotused,» nentis ta.

Iva meelest oleks mõistlik, kui Viljandis oleks vähemalt üks kasiino. «Eks see ole ammusest ajast nii, et kihelkonna keskuses peaksid olema kool, kirik ja kõrts,» lausus ta.

Seda, et kasiinode arvu vähenemise järel liiguksid mängurid põrandaalustesse kohtadesse, Iva ei uskunud. Küll aga tekitavad probleeme interneti mängukohad, millest suur osa on Eestis ebaseaduslikud. «See on meile kõige suurem probleem nii mängurluse kui maksupoliitika osas, aga siin ei saa omavalitsused midagi ette võtta,» tunnistas riigikokku kuuluv Iva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles