Viljandi Tulevik võttis Kuressaares seljavõidu

Marek Tiits
, jalgpallivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kask (nr 9) lõi FC Kuressaarele kaks väravat ning aitas sellega oma meeskonna 4:1 võidule. Kohtumises tegid skoori veel Rainer Peips ja Lauri Elur, neist viimane teist mängu järjest.
Kristjan Kask (nr 9) lõi FC Kuressaarele kaks väravat ning aitas sellega oma meeskonna 4:1 võidule. Kohtumises tegid skoori veel Rainer Peips ja Lauri Elur, neist viimane teist mängu järjest. Foto: Marit Stepanova

Eesti jalgpallimeistrivõistluste Premium-liiga 26. vooru kohtumiseks toetajate abiga juba reede õhtul saarlaste pealinna Kuressaarde sõitnud Viljandi Tulevik jooksis seal laupäeval staadionimurule teadmisega, et võit FC Kuressaare üle kergitab nad sellest meeskonnast mööda, üle tüki aja kaheksandale tabelireale ehk kõrgliigast väljalangemist välistavale kohale. 

Kohtumise esimene poolaeg oli kompiv ja kobav mõlemal poolel, kuid ohtlikumad väravamomendid langesid pigem Tuleviku meestele. Lähikonkurendi vastu ebatüüpiliselt kivise kaitse, viiemehelise kaitseliiniga astunud FC Kuressaare oli hädas keskväljaduellide võitmise ning palli ründekolmandikus pidamasaamisega. Samal ajal nõelasid Viljandi mehed nii keskväljalt kui ääreründajatega. 

Paistis, et poolajale minnakse väravaid löömata, ent Rainer Peips arvas siiski teisiti. Minut enne poolaja lõpu vilet võttis ta filigraanse puutega maha kapten Indrek Ilvese sügavalt tagaliinist teele saadetud mammutsöödu ning kõmmutas palli järgmise puutega Kuressaare väravasse. 

Teisele poolajale tuli juba verd haistev Viljandi meeskond ning Kuressaarel polnud järgmise 45 minuti jooksul enam mingit sõnaõigust. Viljandlaste kontrolli all olid ühtviisi nii keskväli kui ründeääred ning tasu visa töö eest tuli 64. minutil, kui Kristjan Kask tegi Herol Riibergi nurgalöögi järel seisuks 2:0.

Vaid kümme minutit hiljem oli sama mees taas aktsioonis. Ta võttis korraga ette kolm saarlast, tegi neile kõigile trahvikastis ära ja kõmmutas palli kolmandat korda Ingmar Krister Paplavskise selja taha.

Möödus seitse minutit ja Tuleviku noor ründemängija Lauri Elur sai teist mängu järjest jala valgeks, kui rammis võrku oma teise väravasöödu saanud Herol Riibergilt tulnud palli.

Harva nähtavat neljaväravalist eduseisu nautiv Tulevik aga oma hooaja kolmandat puhta väravaga mängu kätte ei saanud, sest 87. minutil realiseeris Sander Laht saarlaste kasuks määratud kaheldava penalti ja tabloole seati lõppseis 4:1.

Meeskondliku mängu musternäidisega kullahinnas kolm punkti mandrile toonud Tuleviku järgmine kohtumine kõrgliigas leiab aset 16. septembril, kui ta võõrustab koduväljakul Tallinna FCI Levadiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles