Linnakapelli jõulukontserdil on lauluhäält kuulda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval kell 16 tähistatalse Viljandi Jaani kirikus piduliku kontsertmõtisklusega reformatsiooni 500. aastapäeva.
Esmaspäeval kell 16 tähistatalse Viljandi Jaani kirikus piduliku kontsertmõtisklusega reformatsiooni 500. aastapäeva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Linnakapelli jõulukontserdi pealkiri «In stil moderno» on laenatud XVII sajandi esimese poole heliloojalt Dario Castel­lolt. Tema ja ta kaasaegse Giuseppe Scarani teosed on ka reedel Jaani kirikus kõlava kontserdi kavas.


Üle pika aja on Linnakapelli kontserdil kuulda lauluhäält. Sopran Kaja Post on lõpetanud Otsa kooli laulja ja koorijuhina, Tallinna konservatooriumi koorijuhina ja kuni 1997. aastani laulnud vanamuusikaansamblis Linnamuusikud. Hiljem täiendas ta end Haagi kuningliku konservatooriumi vanamuusika osakonnas laulu erialal, seejärel kasvatas lapsi ja naaseb nüüd taas lavale.



Dario Castello oli Püha Markuse katedraali muusik, kelle teoste esimene kogumik «Sonate concertate in stil moderno» ilmus 1629. aastal. Selle tiitellehelt on lugeda, et ta on puhkpillimängijate pealik. Teise samal aastal ilmunud kogumiku sissejuhatuses on temast saanud muusik ja pillimängijate pea, mis tolleaegses linnarahva hierarhias oli lugupidamist vääriv positsioon.

Linnakapelli tasuta jõulukontsert algab Viljandi Jaani kirikus reedel, 26. detsembril kell 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles