Suurepärane maisisaak hakkab Viljandimaa lehmi päästma (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu kandis toimetava osaühingu Karpo juhataja Kalev Nurk kannatas viis aastat tagasi metssigade ründe käes. Järgnenud seakatku peab ta õnnistuseks, mis aitab tänavu talvel piimakarja üleval pidada, sest sigade maiusroog mais andis hoolimata põuast suurepärase saagi.
Tarvastu kandis toimetava osaühingu Karpo juhataja Kalev Nurk kannatas viis aastat tagasi metssigade ründe käes. Järgnenud seakatku peab ta õnnistuseks, mis aitab tänavu talvel piimakarja üleval pidada, sest sigade maiusroog mais andis hoolimata põuast suurepärase saagi. Foto: Peeter Kümmel

Tänavune põuane aasta pani kogu Eestis rohusööda varumisele paraja põntsu, aga Viljandimaa lehmapidajatel aitab tekkinud tühimikku leevendada suurepärane maisisaak.

Viljandimaa suurima piimatootja Kõos asuva osaühingu Mangeni PM tegevjuht Meelis Venno ütles, et tal on maisi maas 450 hektarit ja sellega katab tänavu peaaegu neljandiku lehmadele vajamineva koresööda vajadusest. Kuna tõlvikud on peagi valmis, saab saaki juba mõne nädala pärast koristama hakata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles