Filmiarvustus. Noored tahavad noori

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleloomulike võimetega noorukid salajast laagrit otsimas.
Üleloomulike võimetega noorukid salajast laagrit otsimas. Foto: Forum Cinemas

Kindlasti on seda põskedelt halliseguste habemekarvadega pässi suust jabur kuulda, aga noortefilme pole kunagi liiga palju. Ma ei pea silmas selliseid käkerdisi, milles täiskasvanud üritavad kaamerate vahendusel tulevasele põlvkonnale sõrmega vibutada ja elutarkusi pähe toppida. Moraalikompassi saab ja tuleb kruttida hoopis peenemalt – tehes kinokunsti, mis räägib noortest, mis mõistab noori, milles mängivad noored ja mille arenguid juhivad noored. Üks selline film pealkirjaga «Tumedad anded» («The Darkest Minds») on värskelt linale jõudnud.

Kui nüüd piiluda kinosõbra kiirvaliku tähtsaimale lehele imdb.com, siis ega seal filmi päisesse sätitud kollased tärnid tegijaid just lakke hüppama pane. Kümnest võimalikust punktist 5,5 on üsna keskpärane, et mitte öelda kesine tulemus. Asja konks peitub arvatavasti selles, et niisugused veidrad lühenditest koosnevad veebilehed on teismeliste arvates lubjakate pärusmaa. Ja tuleb möönda, et teatud mõttes on neil õigus: miks peaks ports võõraid inimesi otsustama minu eest, mis on lahe ja mis mitte?

Millest siis «Tumedad anded» räägib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles